Για να επιλέξετε έναν ώριμο ανανά μυρίστε τον, αγγίξτε τον-δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρός- και προσέξτε το χρώμα του να μην είναι πολύ πράσινο αλλά να πορτοκαλίζει.
Κέικ με φρέσκο Ανανά και Πορτοκάλι
Για τον πολτό φρούτων
3 κούπες ανανά
1 πορτοκάλι
1/2 κούπας ζάχαρη + 3 κουταλιές
2 κούπες νερό
Για το κέικ
1 1/2 κούπας αλεύρι + 2 κουταλιές
1 1/2 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτιξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας βούτυρο λιωμένο
Κόψτε σε κομματάκια τον ανανά και το πορτοκάλι. Βάλτε τα να βράσουν με τη ζάχαρη και το νερό για 20-25 λεπτά, μέχρι να δείτε ότι το σιρόπι αρχίζει να δένει. Αφήστε τα να κρυώσουν, στραγγίξτε τα και λιώστε τα στο μούλτι. Προσοχή! Κρατάμε το σιρόπι...
Ανακατέψτε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι.
Χτυπήστε τα αβγά. Μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν ρίξτε σιγά σιγά τη ζάχαρη και αφήστε τα να χυπηθούν για 8 λεπτά.
Ενσωματώστε αργά το αλεύρι με τα αβγά, πάντα ανακατεύοντας, και τέλος προσθέστε το βούτυρο. Σταματήστε το μίξερ και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ρίξτε μέσα τον πολτό των φρούτων.
Ψήστε για μισή ώρα (ή και λίγο παραπάνω) στους 190 βαθμούς. Θα δείτε ότι έχει φουσκώσει ωραία και ότι έχει πάρει ωραίο καραμελέ χρώμα. Καλό είναι η φόρμα που θα το ψήσετε να έχει ντυθεί με χαρτί αντικολλητικό. Εγώ χρησιμοποίησα ανοιγόμενη φόρμα, για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα.
Με μια οδοντογλυφίδα κάντε τρυπούλες σε όλη την επιφάνεια του κέικ.
Ρίξτε αργά το σιρόπι και δείτε ότι το απορροφά. Αν από κάποιο σημείο και μετά δεν απορροφά άλλο μην το προσθέσετε.
Αφήστε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρετε και απολαύστε. Για πιο παχυντικές απολαύσεις βάλτε δίπλα μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Καλή χρονιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά
Φιλιά
Καλή χρονιά Manousina!!! Καλές κουζινο-δημιουργίες!
ΑπάντησηΔιαγραφή